تامین ۴ میلیون واحد فرآوردههای خونی/بیش از یک میلیون نفر خون اهدا کردند
عباس صداقت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیمای وطن افزود: با احساس مسوولیت هموطنان نوع دوست و اهداکنندگان همیشه همراه، سازمان انتقال خون ایران توانسته است در ۶ ماهه نخست سال جاری، حدود ۴ میلیون واحد محصولات و فرآورده های خون مورد نیاز مراکز درمانی کشور را فرآوری و تأمین کند و شبکه ملی خون رسانی کشور در این شاخص رشدی حدود ۱۳ درصدی را، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کسب کرده است.
وی اظهارداشت : در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از هموطنان به مراکز اهدای خون کشور مراجعه کردند که از این تعداد، یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.
بیشترین رشد شاخص اهدای خون مربوط به کدام استان ها بود؟
وی ادامه داد: استان های خراسان شمالی، کردستان و همدان به ترتیب با ۳۶.۵ درصد، ۳۲ درصد و ۲۸ درصد، بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استان های کشور در ۶ ماهه ابتدای سالجاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، به خود اختصاص داده اند.
شاخص اهدای خون بانوان کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته است
وی در خصوص شاخص اهدای خون بانوان در کشور نیز گفت: در ۶ ماهه نخست سالجاری این شاخص همچنان بصورت چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و حدود ۴.۳۸ درصد برآورد می شود.
وی افزود: بانوان استان های لرستان، کردستان و خراسان شمالی به ترتیب با ۹.۱۹ درصد، ۹.۱۲ درصد و ۷.۶۹ درصد، بیشترین مشارکت را در امر اهدای خون در بین دیگر استان های کشور در ۶ ماه نخست سال جاری داشته اند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: در ۶ ماه اول سالجاری حدود ۱۷۹ هزار نفر از اهداکنندگان خون، “اهداکننده ی بار اول” بوده اند که حدود ۱۶ درصد از کل موارد اهدای خون را در طی این مدت شامل می شوند. در همین بازه زمانی حدود ۸۴ درصد از اهداکنندگان را، اهداکنندگان مستمر(با سابقه حداقل دوبار اهدای خون درسال) و باسابقه تشکیل داده اند.
در ۶ ماهه نخست سالجاری این شاخص همچنان بصورت چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و حدود ۴.۳۸ درصد برآورد می شود.
اهداکنندگان باراولی به اهداکنندگان مستمرخون تبدیل شوند
وی گفت: سازمان انتقال خون ایران امید دارد با توجه به تغییر هرم جمعیت اهداکنندگان و لزوم مشارکت هرچه بیشتر جوانان و نوجوانان در تأمین ذخایر خون و فرآورده های خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیماران کشورمان، با استمرار سنت حسنه اهدای خون توسط هموطنان در طول یک سال، ضریب تبدیل اهدای بار اول به اهدای مستمر خون با سرعت و شتاب بیشتری در کشورمان رخ دهد.
وی ادامه داد: اهداکنندگانی که در طی ۱۲ ماه، بتوانند سابقه اهدای موفق خون را حداقل ۲ بار و یا بیشتر درسال ثبت کنند، به عنوان اهداکننده مستمر محسوب می شوند و کارت ویژه مربوطه را دریافت خواهند کرد.
افزایش ۲۳ درصدی اهدای خون تهرانی ها
سرپرست اداره کل انتقال خون استان تهران نیز گفت : اهدای خون در فاصله زمانی نوروز تا پایان شهریور ۱۴۰۱ نسبت به وضعیت مشابه زمانی سال قبل از رشد ۲۳ درصدی برخوردار بوده است.
سید منتظر شُبّر افزود: از نوروز تا پایان شهریور ۱۴۰۱، آمارها نشان می دهد که ۲۴۶ هزار و ۸۱۳ نفر به مراکز اهدای خون در سطح پایتخت مراجعه کردند و از میان مراجعه کنندگان، ۱۹۵ هزار و ۸۰۹ نفر موفق به اهدای خون شدند.
نیاز بیماران همچون عزیزان تالاسمی، سرطانی درکنار جراحی ها به خون و فرآورده های خونی، یک نیاز روزانه و همیشگی است و تاکید ما بر حضور مستمر و منظم مردم در تمامی روزهای سال در مراکز اهدای خون است به نحوی که آقایان سالی ۴ بار و بانوان سالی ۳ بار می توانند اقدام به این کار نجات بخش کنند.
وی اضافه کرد: ۳۳ هزار و ۹۶۸ نفر از جمع اهداکنندگان خون در فصل بهار و تابستان پایتخت، کسانی بودند که برای اولین بار نام خود را به عنوان نجات بخش زندگی بیماران ثبت کردند و آمار حضور و اهدای خون بار اولی ها که اغلب از جامعه جوان ما هستند، ۳۱ درصد بیشتر از وضعیت مشابه زمانی در سال گذشته بوده است.
شُبّر خاطرنشان کرد: ۹۲ هزار و ۸۴۴ نفر از جمع اهداکنندگان خون نیز، مردان و زنان مهربان پایتخت بودند که به صورت مستمر و منظم، یاری رسان بیماران هستند، همچنین ۶۸ هزار و ۹۹۷ نفر از اهداکنندگان خون که در سال های گذشته سابقه انجام این کار خیرخواهانه را داشتند، در شش ماه نخست سال ۱۴۰۱ به صف داوطلبان اهدای خون پیوستند.
وی گفت: نیاز بیماران همچون عزیزان تالاسمی، سرطانی درکنار جراحی ها به خون و فرآورده های خونی، یک نیاز روزانه و همیشگی است و تاکید ما بر حضور مستمر و منظم مردم در تمامی روزهای سال در مراکز اهدای خون است به نحوی که آقایان سالی ۴ بار و بانوان سالی ۳ بار می توانند اقدام به این کار نجات بخش کنند.