ظرفیت بالقوه ساحل برای رونق ورزش
دریا و ساحل در کشورمان که به شمال و جنوب کشور منتهی می شود می تواند ارزش افزوده فراوانی در ابعاد مختلف به دنبال داشتهباشد اما در این بین اثرات این موهبت طبیعی برای ورزش کشور قابل توجه است که معمولا از آن در قالب یک کار منسجم و ساختارمنددر راستای توسعه و رونق ورزش بهره نبرده ایم و آنچه که رقم خورده بیشتر اقدامات جزیره ای و گسسته بوده است.
سال ۱۴۰۲ با دو اتفاق بسیار خوب و امیدوار کننده در ورزش های آبی و ساحلی کشور همراه بود.
برگزاری اولین دوره کیش گیمز و همچنین اولین المپیاد ورزشهای ساحلی و دریایی گیلان در منطقه آزاد انزلی رونق خوبی در ورزشکشور بویژه برای مخاطبان خاص این ورزش ها بوجود آورد و زمینه ساز یک اتفاق منسجم و مستمر در ورزش کشور شد.
پیش از این دو رویداد در کرانه های کاسپین و ساحل خلیج همیشگی فارس، معمولا رویدادهای مختلف ورزشی برگزار می شد اما کمتررخ داده بود که تجمع رشته ها و ایجاد یک ساختار مناسب برگزاری، زمینه ساز یک کار هدفمند در ورزش های ساحلی و دریایی باشد .
اکنون سازمان منطقه آزاد کیش و فدراسیون ورزش های دربایی و ساحلی با برگزاری اولین دوره کیش گیمز همچنین سازمان منطقه آزادانزلی با همکاری سپاه قدس گیلان با برگزاری المپیاد ورزش های ساحلی با محوریت هیات های ورزشی این سازمان می توانند آغاز گریک اتفاق خوب در ورزش کشور باشند که همانا به برگزاری این دو رویداد جنبه ی تداوم و استمرار دهند و فدراسیون های ورزشی مرتبطرا درگیر کرده و رونق هدفمند ورزش های ساحلی و دربایی را در کشور، ساری و جاری کنند تا جاییکه این رویدادها با قرارگرفتن درتقویم رسمی ورزش و حتی فدراسیون ها جنبه ی برگزاری بین المللی هم به خود بگیرد و سبب ساز یک رویداد نوین شود.
قطعا کیش گیمز و المپیاد ورزش های ساحلی و دریایی منطقه آزاد انزلی در ابعاد رونق گردشگری نیز می تواند نقش مهمی در ابعاداقتصادی ورزش داشته باشد تا این حلقه ی مفقوده در ورزش نیز تقویت شده و در مسیر رشد توسعه قرار گیرد .