زهرا علی اکبری– محسن رضایی اقدامات چندانی در جایگاه تعریف شدهاش نداشت.هر چند در اولین روزهای حضورش در این سمت چنین عنوان شد که برنامههای اقتصادی محسن رضایی قرار است مبنایی برای حل مشکلات اقتصادی کابینه باشد اما در عمل این مخبر بود که سمت فرماندهی اقتصادی را از آن خود کرد .
بیشتر بخوانید:
ببینید | راهکار جدید محسن رضایی برای پیشرفت خودروسازان داخلی: صادر کنید تا…
واکنش محسن رضایی به شایعه حضورش در انتخابات مجلس
به تدریج با بالا گرفتن زمزمه اختلافات بین محسن رضایی و محمد مخبر، معاون اول رییسجمهوری ، محسن رضایی به حاشیه رانده شد و جایگاه معاونت اقتصادی در حقیقت به جایگاهی تشریفاتی بدل گردید. محسن رضایی در جریان انتخابات ریاست جمهوری رقیب ابراهیم رییسی محسوب می شد اما نکته اینجاست که وی نظریات اقتصادی عجیب و غریبی داشت که حالا پس از استعفایش از سمت معاونت اقتصادی با طعنه رقبای دیروز نیز مواجه شد.
همتی در توییتی در این زمینه نوشت: در اولین مناظره انتخاباتی ۱۴۰۰ آقای رضایی مدعی شدند که پول ملی را تقویت و بعداز یورو و دلار به قویترین پول منطقه تبدیل خواهندکرد امروز با بیش از ۱۰۰ کاهش ارزش پول ملی از دولت خارج شدند. باید خسته نباشید گفت بابت آنچه با راهبری آقای رئیسی و تیم اقتصادی به خط شده انجام دادند.
محسن رضایی در جایگاه معاونت اقتصادی نیز صندلی لرزانی داشت. هر چند اظهار نظرهای اقتصادی وی هر از چندی خبرساز میشد اما در نهایت وی با حکمی رسمی از حضور در جلسات دولت منع شد تا معلوم شود در حوزه مدیریت اقتصادی قافیه را به مخبر باخته است.
وعدههای رضایی در انتخابات
رضایی در رقابتهای انتخاباتی سال ۱۴۰۰ وعده رفع بیکاری را داد اما بررسی برنامههای وی نشان میدهد او قصد رونمایی از شغلی جدید را داشت که میتوانست مشکل اشتغال را یک بار برای همیشه حل کند. او وعده داده بود به مادران ایرانی حقوق مادامالعمر بدهد و در عین حال خانهداری را به عنوان یک شغل تعیین کند. در این صورت تمامی زنان خانهدار ایرانی شاغل محسوب شده و مشکل اشتغال و مشارکت اقتصادی حل میشد.
ایجاد صندوق جبران ضرر مالباختگان بورس، هدفمندسازی و هوشمندسازی یارانه ها، مهار قیمت ها و کنترل گرانی، تامین ۹۰ درصد هزینه خرید مسکن از سوی بانک ها، ایجاد یک شغل جدید به نام خانه داری و توسعه مشاغل خانگی، تشکیل ایالتهای اقتصادی با قرار دادن اختیارات اجرایی اقتصادی به استانها و توسعه صنعت گردشگری ایران از مهمترین وعده های برادر محسن بود که او را به ریاست جمهوری نرساند.
او از راه افتادن چرخه تولید هم حرف می زد. به گفته او «اگر اقتصاد و تولید ملی ما راه بیفتد هیچ ایرانی نیست که درآمد سرانه آن زیر ۵۰ هزار دلار باشد. همه چیز برای این جهش و تحول آماده است».
این فهرست بیست و سه وعده از میان انبوه مهمترین وعدههای اقتصادی محسن رضایی را در بردارد. وعدههایی که مرورشان در شرایط فعلی خالی از لطف نیست . محسن رضایی با حکم رییسجمهوری به عنوان دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا منصوب شد.
۱- پرداخت ماهانه ۴۵۰ هزار تومان یارانه نقدی به ۴۰ میلیون ایرانی
۲- ایجاد صندوق جبران مالباختگان در بورس
۳- بیمه سهام داران بورس
۴- ایجاد بانک طلا به عنوان پشتوانه پول ملی
۵- تغییر در مدیریت خودرو سازی و برداشتن تعرفه خودرو برای ایجاد رقابت
۶- تحول اساسی در سیستم بانکی
٧– فروش بنزین و گازوئیل به قیمت واقعی به دهکهای ثروتمند
٨– برطرف کردن ابهامات پرونده FATF در داخل و خارج از کشور و در دبیرخانه آن
٩– افزایش و تثبیت ارزش پول ملی
١٠– تبدیل پول ملی ایران به قویترین پول منطقه در کنار دلار و یورو
١١- ایجاد زمینه سرمایه گذاری برای ایرانیان خارج از کشور
١٢- اختصاص ۳۰ درصد از سهام نفتی به مردم
١٣- پرداخت حقوق به زنان خانه دار
١۴- هدفمندسازی و هوشمندسازی یارانهها
١۵- تأمین ۹۰ درصد هزینه خرید مسکن از سوی بانکها
١۶- ایجاد یک شغل جدید به نام خانه داری و توسعه مشاغل خانگی
١٧- صاحبخانه شدن مردم با ۱۰ درصد آورده
١٨- انتشار سهام جدید از سوی شرکتهای قدیمی بورس
١٩- ارائه خوابگاه ارزان به خانوادههای ایرانی در سفر به مشهد مقدس
٢٠- قطع دست امضاهای طلایی در اقتصاد
٢١- توجه ویژه به مرزنشینان در پستهای اقتصادی
٢٢- تثبیت نرخ ارز
٢٣- قطع دخالت دولت در مسئله ارزش پول ملی
نکته مهم اینجاست که دولت سیزدهم هیچ اقدامی برای جامهیعمل پوشاندن به شعارهای مطرح شده از سوی کسی که وی را به عنوان معاون اقتصادی منصوب کرد، نشان نداد و نظریات محسن رضایی در حد وعده باقی مانده است.
۲۲۳۲۲۳