به گزارش گروه علم و آموزش سیمای وطن از وبگاه فیز (phys)، پژوهش صورتگرفته در کالج دانشگاهی کورک در ایرلند حاکی از این است که مقادیر ناچیز نفت خام (کمتر از یک درصد ضخامت یک تار مو) روی سطح آب، به پرهای پرندگان دریایی آسیب میزند.
پژوهشگران گروه بومشناسی دریایی کالج دانشگاهی کورک، پرهای کبوتر دریایی مانکس را جمعآوری کردند. تصور میشود که اینگونه پرنده دریایی در معرض خطر آلودگی نفتی قرار دارد. آنها پرهای این پرنده را بررسی کردند تا متوجه شوند پس از قرارگرفتن در معرض غلظتهای فزاینده نفت، آب با چه سرعتی از آن عبور میکند. پرها را زیر میکروسکوپهای پرقدرت ارزیابی کردند تا تغییرات ساختاری آن پس از آلودگی بررسی شود.
این مطالعه نشان داد که لایههای نفتی بسیار نازک، با ضخامت بین ۰.۱ تا ۳ میکرومتر، تأثیر چشمگیری بر ساختار پر دارند و بر ساختار ضدآب آن تأثیر میگذارند. مطالعات دیگر نشان داده است که پرندگان دریایی که در معرض آلودگی نفتی قرار میگیرند، احتمالاً بیشتر خیس میشوند و توانایی شناورماندن آنها کمتر میشود.
نفت تصفیهنشده (نفت خام) به دلیل بروز بلایایی مانند نشت نفت اِکسون والدِز و سی اِمپرِس، در حجم زیادی به دریا ریخته شده است. به طور معمول نیز به دلیل استخراج و حملونقل نفت، این ماده در حجم متوسطی در محیط منتشر میشود. آلودگی نفتی تهدید شایان توجهی برای بسیاری از جمعیتهای پرندگان دریایی بهشمار میرود که هماکنون نیز در معرض تهدید قرار دارند.
به گفته پژوهشگران، آلودگی مزمن نفتی در مقیاس کوچک معمولاً در محیط دریایی نادیده گرفته میشود؛ هرچند نتایج پژوهشها حاکی از این است که این آلودگیها پیامدهایی جدی برای سلامت و بقای پرندگان دریایی دارند. پژوهشگران در این مطالعه، یک گونه از پرندگان را بررسی کردند؛ اما میتوان نتایج را به سایر گونهها نیز تعمیم داد که برای سالمماندن در دریا برای مدت طولانی به ویژگی ضدآب بودن متکی هستند.