اجتماعی

نظام نامه محلات پایتخت؛ افزایش سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی در محله‌های شهر تهران

پس از آغاز فعالیت شورایاری ها، شورای اسلامی شهر تهران در برنامه توسعه دوم تهران شهرداری را به ایجاد سرای محله مکلف کرد و شهرداری لایحه تشکیل سرای محله را مهرماه سال ۱۳۸۸ به شورا ارسال و این لایحه با تغییراتی سال ۸۹ به تصویب شورا رسید.

اما از سال گذشته و در پی اعلام غیرقانونی بودن فعالیت شورایاری ها از سوی دیوان عدالت اداری، فعالیت سراهای محلات نیز با مشکلاتی روبرو شد که مدیریت شهری با ارائه طرح نظام نامه محله، تلاش کرد تا فعالیت سرای محلات را ساماندهی کند.

سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیته مشارکت های شورای ششم شهر تهران درباره نظام نامه محله توضیح داده و گفته است، شورای شهر از بدو شروع کار خود با ۲ نکته مشارکتی در محلات مواجه بود؛ یکی از این‌ها موضوع شورایاری‌ها بود که با رای دیوان با مشکلات روبه‌رو شده است و دیگری بحث ساماندهی مدیریت محله و سرای محلات بود.

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی نیز درباره طرح نظام نامه محلات و انتخاب مدیران محله تاکید داشته است که انتخاب مدیران محلات طی یک فرایند مشخص صورت خواهد پذیرفت که در این خصوص دستورالعملی توسط شهرداری تهران تهیه و به تایید ستاد هماهنگی مشارکت های محله ای خواهد رسید.

وی با بیان اینکه اگر حکم مدیر محله از سوی هیئت امنا داده نشود در اصل، نفس مشارکت در نظر گرفته نخواهد شد، گفت: قرار است که مدیر محله با مشارکت هیئت امنا فعالیت نماید، لذا با مشارکت هیئت امنا هم باید انتخاب شود. همچنین در خصوص نحوه انتخاب مدیر محله دستورالعملی تهیه می شود که به تایید ستاد هماهنگی مشارکت های محله ای خواهد رسید که از این طریق اعضا شورای اسلامی شهر تهران عملا در نحوه انتخاب مدیر محله نظارت خواهند داشت.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: ما می توانیم ناظرین را بر اساس نیازهای حوزه مدیریت شهری در محلات به درستی و با توجه به حوزه ماموریتی آن در سطح محله تعریف کنیم.
 

نظام نامه محلات پایتخت؛ افزایش سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی در محله‌های شهر تهران

اما کارکنان و خدمات گیرندگان در سرای محلات شهر تهران همچنان در ادامه فعالیت خود با تردید و نگرانی هایی روبرو هستند؛ تعدادی از آنان در گفت و گو با خبرنگار سیمای وطن، گفته اند که مدیریت شهری جدید تلاش دارد تا ساختمان های سرای محلات را به فروش برساند و سراهای محلات را تعطیل کند اما آنچه از نظام نامه محلات شهر تهران بر می آید، مغایر با این نگرانی هاست.

موضوع را از پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز پیگیری کردیم که وضعیت سراهای محلات شهر تهران چگونه خواهد شد و مدیریت شهری در این خصوص چه برنامه ای دارد؛ وی توضیح داد که برای ساماندهی سراهای محلات در شهر تهران، منتظر تصویب نظام نامه محلات بودیم و به دنبال آن جلسه ای با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و مسئولان محلات در معاونت، برگزار شد و  گزارش مفصلی از وضعیت کنونی سراهای محلات ارائه شد.

وی با بیان اینکه کلید کار زده شده و تکالیفی برای سراهای محلات در این نظام نامه بارگزاری شده است، گفت: در نظام نامه محلات تعامل منطقی بین محله و سرا به وجود آمده است؛ با سرعت پیگیر وضعیت محلات هستیم و قول می دهم که وضعیت محلات شهر تهران، حتما متحول خواهد شد.  

سروری با تاکید بر اینکه برخی فعالیت هایی که در سراها انجام می شد،  مورد قبول مدیریت شهری نیست، اظهار داشت: سراها نباید  محل کسب و کار اقتصادی باشد، بلکه همه امکانات برای این است که سراها بتوانند فعالیت های فرهنگی و اجتماعی انجام دهند و سرانه های فرهنگی و اجتماعی را پر کنند.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه از سراهای محلات انتظاری فراتر از آنچه اکنون هست، داریم، عنوان کرد که در نظام نامه محلات تلاش شده است که ساماندهی محلات در دستور کار قرارگیرد و محلات به عنوان قطب اجتماعی و فرهنگی خود اداره شونده، درآیند.

به گفته وی،  حتما برنامه های متفاوتی نسبت به گذشته در سراهای محلات اجرا خواهد شد و حمایت های قانونی و منطقی از سراها در نظام نامه محلات در دستور کار قرار دارد.

به گزارش سیمای وطن، ۳۴۳ سرای محله در شهر تهران از ابتدای تشکیل این نهاد، فعال هستند که پیگیری مشکلات محله و مطالبات مردمی در حوزه فرهنگی و اجتماعی، از طریق مراجع ذی‌صلاح و مطابق ضوابط و مأموریت‌ها یکی از مهمترین اهداف راه اندازی آنها بوده است؛ بنظر می رسد با تصویب نظام نامه محلات اختیار قانونی این نهاد افزایش یافته و بتواند نقش موثری در مدیریت شهری و پیگیری چالش هایی که شهر تهران در محله ها با آنها روبرو است، ایفا کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا