جواد مرشدی: چند سالی است که تندروها از هیچ تلاشی برای حذف رقیب در عرصه سیاسی کشور فروگذاری نمیکنند، آنها برای یک دستسازی، نیروهای میانه جناح رقیب را حذف میکنند که نتیجه منطقی آن چیزی نیست جز بقای رادیکالیسم. این گروه بدون توجه به منویات رهبری که در سال ۱۳۸۹ در دیدار دانشجویان موضوع خالصسازی را نفی کردند، در دو انتخابات گذشته مجلس و ریاست جمهوری نیز این روند را ادامه دادند که عملکرد بد مجلس یازدهم، و ریاست جمهوری سیزدهم ما حصل این اقدام سیاسی است. انگار تندروها حضور کم رنگ مردم در انتخابات گذشته را فراموش کردهاند، غافل از اینکه این روش میتواند مانعی بر حضور و مشارکت حداکثری مردم در پای صندوقهای رای باشد، به ادامه آن اصرار دارند. نگرانی این عده از ورود میانهروها درانتخابات آتی با شنیدن زمزمههای ورود علی لاریجانی به عرصه انتخابات بیشتر شده است، موضوعی که لاریجانی را بر آن داشت تا در توئیتی به رفع این نگرانی بپردازد. «سیمای وطن» در گفتوگو با حسن بیادی فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی به ابعاد این «خالصسازی» پرداخته است.
پروژه یک دستسازی به انحاء مختلف مطرح شده، ماحصل چنین پروژهای را میتوانیم در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم ببینیم . بهنظر شما با توجه به انتخابات امسال چه کسانی دنبال خالصسازی هستند؟
اشتباه نکنید، پروژه یک دستسازی چند دوره است که در حال شکلگیری است اما نقطه اوج آن در انتخابات گذشته در مجلس، ریاست جمهوری، و شوراها صورت پذیرفته که حاصل و نتیجه آنرا به بدترین شکل در حال نظاره هستیم . اکنون هم کسانی دنبال این پروژه منحوس هستند که در سپهر سیاسی خود، مردم را حذف و برای ماندگاری خود بر اریکه قدرت و ثروت تلاش میکنند که یک نمونه کوچک آنرا در سهمیهبندی و دریافت خودرو نمایندگان و سازمانهای دیگر و افراد و شرکتهای پشتپرده آن شاهد بودهاید.
اخیرا زمزمههایی در مورد ورود آقای علی لاریجانی به انتخابات مطرح شده است، آیا طرح این بحث در راستای عدم حضور ایشان درانتخابات است؟
این دسته و یا باند نامیمون چنان بر قدرت و ثروت چنبره زدهاند که کوچکترین رقیب و مخالف خود را شرعاً و عرفاً به انحاء مختلف حذف میکنند و فکر نکنم ترسی از حضور کسانی مانند جناب آقای لاریجانی در عرصه قدرت داشته باشند، مگر چگونگی برخورد نامتعارف باایشان را در قضیه کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری قبل مشاهده نکردهاید.
آقای لاریجانی دیروز توئیتی با این مضمون زدند: رفع نگرانی از جریان خالصسازی؛ خبری درباره انتخابات مجلس وجود ندارد. بدین وسیله از جریان خالصسازی رفع نگرانی میشود و بعید است به این روشهای برادران، بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چارهای دیگر نیاز است. برداشت شما از این توئیت چیست؟
شک نکنید که این پروژه در دید و نظر افرادی خودی و غیرخود، اصولگرا و غیر اصولگرا شکست خورده است چرا که انتقادات و مصاحبههای سیاسیون و مهمتر از آن نارضایتی مردم دالّ بر این مدعاست مگر اینکه کسانی که باید نظارت و قضاوت کنند کور و کر و لال باشند و بهخاطر کسب قدرت حق را زیر پا بگذارند که این روش تمامیتخواهان است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویی سال ۱۳۸۹ خالص سازی را نفی فرمودند، با این وجود جناح تندرو در صدد انجام اینکار است. بهنظر شما چرا این جناح از منویات رهبری پیروی نمیکند؟
مگر کسانیکه این کارهارا انجام می دهند اهل دین هستند؟ اینان مگر خدا را قبول دارند که به فرمایشات مقام معظم رهبری مظلوم عمل کنند، شما محاسبه کنید از پیام و دستورات حکیمانه ایشان در پیام و سخنرانی نوروزی و عید فطر ایشان چند ماه گذشته است؟ و چقدر به فرمایشات آن بزرگوار گوش داده و عمل کردهاند؟ بنابراین در پروژه خالص سازی برخی افراد حذف خواهند شد و به نوعی دو قطبی صورت خواهد گرفت، میانهروهای طرف مقابل، کنار زده میشوند، رادیکالها میمانند و به شکلی یک دستسازی میشود که این روش به نفع جامعه سیاسی و در نهایت کل کشور نخواهد بود و متضرر اصلی مردم خواهند بود که هیچ همکاری و مشارکت همه جانبهای را در انتخابات نخواهند داشت. این مردم به طرق مختلف برای حفظ نظام اسلامی ایستادگی کرده و خواهند کرد، آنها مخالفت خود را با حرکات و خدمات نابلدان و نا شایستگان امور اجرایی کشور اعلام کرده و خواهند کرد.
تاثیرات این خالصسازی بر حضور حداکثری مردم در عرصه انتخابات چگونه خواهد بود؟
همانطور که گفتم فرق نمیکند خالصسازی بکنند یا خیر، نتیجهای جز عدم مشارکت مردم نخواهد داشت و با این نوع قانون و روش انتخابات بیش از این نباید انتظار داشت و از نتایج این چند دوره از انتخابات ضعیف، انسان شک میکند که نکند خدای ناکرده انتخابات صوری باشد، اگرچه مسئولان ستادهای انتخاباتی در وزارت کشور خالصترین خدمات خود را تقدیم مردم کرده باشند.
بیشتر بخوانید:
۲۱۲