سیاسی

رئیس جمهور: عدالت باید محور توسعه یافتگی کشور باشد/ ایران میز مذاکره را ترک نخواهد کرد

رئیس جمهور گفت: پیشرفت ما باید در پرتوی عدالت باشد و مقام معظم رهبری تاکید کردند در بستر بیانیه گام دوم انقلاب که سند بالا دستی همه ماست، یکی از محورهای مهم، مساله اجرای عدالت است و ما نیز در دولت فقط به دنبال خدمت به مردم و برقرار عدالت هستیم.

به گزارش سیمای وطن، سید ابراهیم رئیسی عصر امروز ۲۱ مردادماه در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان استان کرمان و پس از شنیدن نظرات و دغدغه های برخی از سخنرانان در این جلسه گفت: نباید دغدغه های شما به این جلسه بسنده شود و اظهارنظرها، پیشنهادات و انتقادات برای دولت مفید است.

وی با بیان این مطلب که چهار پایه نظام اسلامی «اقامه صلاه»، «ایتای زکات»، «امر به معروف» و «نهی از منکر» است ادامه داد: مهمترین معروف عدالت است و باید عدالت بر همه توسعه یافتگی ما سایه بیفکند و همه باید در جهت پیشرفت جامعه تلاش کنیم اما عدالت باید محور توسعه یافتگی باشد.

رئیسی با تاکید بر اینکه باید در بحث توسعه یافتگی جوامع، عدالت در همه حوزه ها وجود داشته باشد اظهار کرد: متاسفانه شاهد هستیم در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا، در حوزه اقتصادی به پیشرفت رسیده اند اما در حوزه اخلاق، معنویت، عدالت و … کُمیت آنها لنگ می زند.

رئیس جمهور مهمترین بحران امروز که غرب به آن مبتلا است را مشکل الحاد، ترک خانواده و بی توجهی به خانواده عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروز شاهد هستیم در غرب، زشت ترین اخلاق ها به عنوان شاخص تمدن در جوامع معرفی می شود و بدترین سیئات به عنوان شاخص تمدنی شناخته می شود که هم خودشان به آن مبتلا هستند و هم در تلاش هستند جوامع دیگر را نیز به این سمت و سو بکشانند.

وی اجرای عدالت را بسیار مهم دانست و بیان کرد: پیشرفت ما باید در پرتوی عدالت باشد و مقام معظم رهبری تاکید کردند در بستر بیانیه گام دوم انقلاب که سند بالا دستی همه ماست، یکی از محورهای مهم، مساله اجرای عدالت است و ما نیز در دولت فقط به دنبال خدمت به مردم و برقرار عدالت هستیم همانطور که تلاش کرده ایم در سند بودجه ۱۴۰۱، عدالت را سرلوحه خود قرار دهیم و آمایش سرزمینی را مستند قرار داده ایم.

رئیسی درباره اجرای عدالت گفت: موضوع عدالت، در پی قوانین و مقررات عادلانه، مجریان عادل و داوری عادلانه محقق می شود. برافراشته شدن پرچم عدالت خواهی با کمک مردم شکل عملی و اجرایی پیدا خواهد کرد و در این راستا نیز باید در همه تصمیم سازی و تصمیم گیری ها نقش مردم دیده شود.
وی با تاکید بر اینکه در راستای توجه به عدالت به نیروهای تحول‌گرا نیاز داریم افزود: ذات و استفاده از نیروهای جوان تحول‌گرای حزب الهی که تحول را نیاز جدی کشور می دانند و خودشان را برای آن به خطر انداخته و در میدان حاضر باشند، امری مهم و ضروری است.
رئیس جمهور به موضوع استفاده از نیروهای بومی اشاره کرد و گفت: در گزینش ها و گرفتن نیروها، موضوع بومی بودن باید در اولویت قرار گیرد ضمن آنکه جذب نیروهای جوان کارآمد نیز باید در اولویت باشد.

رئیسی با بیان این مطلب که کار تحولی بدون روحیه تحولی امکان پذیر نیست، تاکید کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که نمایندگان در امور انتصاب ها دخالت نکنند و به مدیران گفته ام از نمایندگان، مسئولین سابق و کنونی و جوانان مشورت بگیرند اما استقلال در تصمیم را مخدوش نکنند زیرا مشورت حد یقف ندارد اما خودشان باید تصمیم بگیرند و به هیچ عنوان استقلال در تصمیم گیری را با کسی تقسیم نخواهیم کرد. مشورت آری اما تاثیرپذیری از دیگران در انتصابات هرگز.
وی به موضوع حضور اتباع بیگانه و دغدغه هایی که در این جلسه پیرامون ساماندهی اتباع مطرح شده اشاره و ادامه داد: برای همه اتباع بیگانه باید شناسه درست شود و وزارت های مربوطه همه فعالیت ها اعم از تحصیل، ازدواج، طلاق، اشتغال و جابه‌جایی اتباع را باید تحت نظر داشته باشند و این کار در وزارت کشور آغاز شده است و تشکیل سازمان مهاجرین را دنبال می کنیم و آغاز کار با تعیین این شناسه آغاز می شود.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع نخبگان، خانواده شهدا و ایثارگران استان کرمان تصریح کرد: یکی از ظرفیت های مهم استان کرمان رونق بخش کشاورزی است که باید موانع این حوزه را برطرف کنیم و کاری کنیم که کشاورزی برای کشاورز صرف کند.
رئیسی اظهار کرد: الگوی کشت در برخی از نقاط استان به نحوی است که اگر به آن سمت برویم امنیت کشور تضمین می شود.
وی به موضوع سیل در جنوب استان نیز اشاره کرد و گفت: احدث سیل بند خرم در جیرفت باید بدون فوت وقت اجرا شود و زیبنده نیست که بارها از یک مشکل (سیل) دچار آسیب شویم.
رئیس جمهور با انتقاد از عدم تکمیل برخی از زیرساخت ها در استان کرمان و سایر استان های کشور عنوان کرد: نیروگاه های که باید در سال های قبل می ساختند، را نساختند. سالی باید یک میلیون مسکن در کشور ساخته می شد، که نشده است. ما باید عقب ماندگی ها را جبران کنیم و حرکت دولت باید تحولی و انقلابی باشد و فرمانده این میدان نیز مقام معظم رهبری است.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به ابعاد شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: حاج قاسم سلیمانی تصمیم گرفته بود که راه را هموار و موانع را برطرف کند. او مرد مصمم و متوکلی بود و امور را با توکل به خدا پیش می برد و موفقیت کسب می کرد و همین امر نیز باعث شده که امروز خداوند نام او را ماندگار کرده است.

وی تاکید کرد: شاید خیلی ها بخواهند با کار تبلیغی خود را در بین مردم محبوب کنند اما سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هیچ وقت نمی خواست خود را مطرح کند بلکه این خداوند بود که ایشان را نام آور کرد و ایشان را در قلب ها و دل ها مردم نقاط مختلف دنیا جای داد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود، گردشگری استان کرمان را مساله مهمی دانست و تصریح کرد: گردشگری مقاومت به ظرفیت گردشگری استان کرمان اضافه شده است. کرمان استانی است با تمدن کهن و وزارت گرشگری باید موضوع رونق گردشگری به ویژه گردشگری مقاومت در کرمان را در دستور کار خود قرار دهد و طرح جامع گردشگری مقاومت را با همکاری بچه های کرمانی، بچه های پیرو مکتب شهید سلیمانی و سپاه طراحی و اجرا کند.
رئیسی به موضوع انتقاد صبح امروز خود در جمع مردم بم از نحوه اداره معادن اشاره کرد و گفت: در استان کرمان، معادن باید به دست افراد کاربلد، انقلابی و دلسوز که فکر سوء استفاده نباشد، بیفتد و در همین راستا نیز باید بخشی از درآمدهای معادن به عنوان مسئولیت اجتماعی در استان کرمان هزینه شود.
وی ادامه داد: باید حق مالکانه معادن به نحوی در صندوقی تحت عنوان توسعه و پیشرفت استان، سپرده شود و هزینه پروژه های نیمه تمام و اشتغال منطقه از طریق آن تامین شود.
رئیس جمهور درآمدهای معدنی در رابطه با توسعه یافتگی استان را مورد تاکید قرار داد و در ادامه درباره گروه های جهادی و حرکت های جهادی، اظهار کرد: در دولت دنبال احیای جهادسازندگی در کشور بودیم. بعد از بررسی های صورت گرفته شورای عالی جهادسازندگی تشکیل شد تا بتواند هدایت، حمایت و نظارت بر گروه های جهادی را داشته باشد زیرا این گروه های جهادی آتش به اختیار کارهای بسیار خوبی در برخی استان ها انجام داده اند و دولت نیز از آنها حمایت خواهد کرد.
وی در ادامه در مورد بحث کاهش جمعیتی در کشور به عنوانی یکی دیگر از دغدغه های مطرح شده در این جلسه نیز گفت: قانون جمعیتی با قوت دنبال خواهد شد. قانون را باید اجرا کرد و انشالله تسهیل ازدواج جوانان و جوانی جمعیت را در دولت سیزدهم دنبال می کنیم.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به موضوع مطرح شده مبنی بر افزایش اعتیاد در بین زنان و زنان معتاد متجاهر اشاره و تاکید کرد: بانوان معتاد نباید در گوشه خیابان دیده شوند و بسیار اولویت دارد که یک مکانی تحت نظر بهزیستی برای درمان این اشخاص در استان ایجاد شود.
رئیسی در مورد اصلاحح نظام بانکی کشور و مشورت با حوزه در این بخش نیز بیان کرد: در گذشته کارهایی در خصوص اصلاح نظام بانکی انجام شده بود اما کافی نبود و در این دولت با هماری شورای فقهی کاری را آغاز کردیم که نتایج آن را به استحضار عموم خواهیم رساند.
وی در ادامه درباره اقدامات دولت برای شرایط تهدید و تحریم اظهار کرد: پیشرفت کشور و رفع مشکلات کشور را بند برجام نمی کنیم ضمن آنکه از سوی دیگر نیز گروه مذاکره کننده ایرانی میز مذاکره را ترک نخواهد کرد. این اطمینان را به مردم ایران می دهیم که گروه مذکره کننده با استدلال های بسیار قوی کار را دنبال می کنند اما به هیچ عنوان اقتصاد و پیشرفت کشور را به اخم و لبخند دیگران متصل نخواهیم کرد و محکم و پر قدرت و بدون توجه به نحوه مذاکرات و اتفاقات بعد از آن وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور را دنبال می کنیم.
وی بیان کرد: اصلاحات اقتصادی با یک اقدام قطعا اتفاق نمی افتد. بسته ای در این زمینه داریم که اگر در زمان خود انجام می شد شاهد هزینه های کمتری بودیم.
رئیس جمهور ادامه داد: علی رغم خواست دشمنان، یقین بدانید با مشارکت مردم و نخبگان مسایل کشور با قوت پیش خواهد رفت و آینده کشور درخشان خواهد بود و نخواهیم گذاشت دشمنان به خواسته شان که فلج کردن تولید و نابودی اقتصاد و فرهنگ کشور است، برسد.
رئیسی با بیان این مطلب که دغدغه مندی ها موضوع مبارکی است که نشان می دهد جامعه حس دارد، در ادامه اظهار کرد: ترک امر به معروف و نهی منکر جامعه را یک جامعه مرده می کند و این مهم باید یک مساله محوری باشد. نسبت به کاستی ها و کجی ها باید حساس بود زیرا سلامت جامعه در گرو حیات امر به معروف و نهی منکر است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: رهبری شخص حاج قاسم را یک مکتب معرفی کرده اند که نشان می دهد شهید سلیمانی صاحب سبک بوده و از شاگردان درس آموخته مکتب اباعبدالله است. فرهنگ او فرهنگ «ما می توانیم بود» و اینکه نمی شود و پول نیست و … را نداشته. باید با همه وجود و اعتقاد به این مکتب باور داشته باشیم و این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنیم که علی رغم همه تهدیدها ما می توانیم با استفاده از نخبگان و جوانان کارهای بزرگی در کشور انجام دهیم.
انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا