بزرگترین نیروگاه شمال غرب کشور توسط رییس جمهوری افتتاح میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی سیمای وطن، “روح الله اسپنانی” مجری طرحهای نیروگاهی بخش خصوصی شرکت برق حرارتی امروز در نشست خبری، افزود: ۲ واحد گازی نیروگاه آریان زنجان روز پنجشنبه هفته جاری وارد مدار میشوند.
وی ادامه داد: افتتاح این دو واحد به پایداری بیشتر شبکه برق در شمال غرب کشور کمک خواهد کرد.
مجری طرحهای نیروگاهی بخش خصوصی برق حرارتی گفت: ظرفیت هرکدام از واحدهای گازی این نیروگاه ۱۸۳ مگاوات است که مجموعاً ۵۴۶ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه میکند.
اسپنانی افزود: واحد بخار این نیروگاه نیز سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: تاکنون ۱۲۰ میلیون یورو برای ابن نیروگاه سرمایه گذاری شده و ۱۶۰ میلیون یورو دیگر نیز سرمایه گذاری خواهد شد.
به گفته این مقام مسوول با افتتاح بخش بخار این نیروگاه ۱۳ درصد به راندمان نیروگاهی کشور اضافه میشود.
حسنعلی تقیزاده، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیرو در ادامه این نشست افزود: در مجموعه شرکت سرمایهگذاری نیرو هدفگذاری شده برای ۵ هزار مگاوات نیروگاه شامل ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر سرمایهگذاری شود که تا امروز با سرمایهگذاری در یک هزار و ۴۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی، ۳۰ درصد از این برنامه محقق شده است.
وی ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیر بر روی یک نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی در کاشمر و یک نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی در قزوین، سرمایهگذاری کردهایم.
تقیزاده خاطرنشان کرد: راندمان نیروگاه آریان زنجان در حالت سیکل ساده ۳۴ درصد و با بهرهبرداری از واحد بخار و تبدیلشدن این نیروگاه به سیکل ترکیبی، به ۵۲ درصد میرسد.
وی ادامه داد: برای احداث این نیروگاه، اخذ تسهیلاتی ۲۳۶ میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی مصوب شده که تا امروز ۱۲۰ میلیون یوروی آن را دریافت کردهایم و احداث و تکمیل واحد بخار این نیروگاه، مستلزم جذب بقیه این تسهیلات است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیرو با بیان اینکه “طرحی جهت احداث یک پارک انرژی به ظرفیت ۱۵۰۰ مگاوات تعریف شده”، گفت: در این پارک انرژی، انواع نیروگاهها را احداث خواهیم کرد تا مجموع ظرفیت این نیروگاهها به ۱۵۰۰ مگاوات برسد و محل احداث این پارک انرژی، شهر کاشمر خواهد بود.
تقیزاده اقتصاد صنعت برق را اقتصادی ناکارآمد دانست و افزود: یکی از مشکلات صنعت برق ایران نبود رگولاتوری است؛ از وزیر نیرو درخواست میکنم که یک نهاد رگولاتوری مستقل برای صنعت برق کشور تشکیل شود.
وی افزود: تشکیل این نهاد رگولاتوری حدود ۶ سال است که مطرح شده و طرح آن بین دولت و مجلس ردوبدل میشود؛ اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیرو تصریح کرد: اجازه صادرات برق به بخش خصوصی هنوز داده نشده و اگر این اجازه داده شود، بخشی از مشکلات بخش خصوصی صنعت برق کشور مرتفع خواهد شد.
تقیزاده با اشاره به نیاز بالای سرمایهگذاری برای احداث واحدهای حرارتی گفت: متأسفانه صندوق توسعه ملی رغبت و انگیزهای برای اعطای تسهیلات به بخش نیروگاهی ندارد، از وزیر نیرو خواستاریم تا این مسئله را پیگیری و مشکلات این عرصه را رفع کنند.