اسلایدسیاسی

تفاوت رئیسی و خاتمی در عملکرد / معاون وزیر کشور دولت اصلاحات: چرا رئیسی دستاوردهای دولت روحانی را به نام خود می‌کند؟

حسام‌الدین اسلاملو: نهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور سه‌شنبه‌شب روی آنتن صداوسیما رفت. رییس قوه مجریه درحالی به کاهش تورم شش ماه پس از روی کار آمدن دولت اشاره می‌کند که هیچ اشاره‌ای به تورم ۶۰ درصدی چند ماه گذشته نکرد. پخش گفت‌وگوی تازه ابراهیم رئیسی همراه با چه نکته‌های مهمی بود و چه نقدهایی به آمار و ارقام ارائه شده توسط رییس دولت سیزدهم وارد است؟ به همین دلیل «سیمای وطن» به سراغ مرتضی مبلغ معاون وزیر کشور در دولت محمد خاتمی رفته است.

مبلغ به «سیمای وطن» گفت: «متاسفانه ما با یک شرایط خیلی عجیب و غریبی در باب واکنش مدیران کشور نسبت به مسائل مواجه هستیم. همه چیز معکوس شده. به جای این که آقایان بیایند و اگر اشتباهات، و خلف وعده داشتند یا به وعده‌هایی که دادند، نتوانستند عمل بکنند، دلایل‌شان را بگویند، و از مردم عذر خواهی کنند، مباحث دیگری مطرح می‌کنند. صداقت حکم می کند بگویند وقتی این شعارها را می‌دادیم، واقعیت‌ها را نمی‌دانستیم، آشنا نبودیم و حالا آمدیم و با واقعیت‌ها آشنا شدیم. بگویند قبلش نمی‌دانستیم که مسائل پیچیده‌تر از ساده‌سازی ما بوده است. نه که بیایند فرافکنی بکنند و حرف‌های عجیب و غریب بزنند. این چه نحوه سخن گفتن است؟»

معاون سیاسی وزیر کشور در دوران اصلاحات معتقد است به همین دلیل، مشکلات همچنان رو به تزاید است: «حل نمی‌شود هیچی، روز به روز بدتر هم می‌شود. بالاخره اگر برگردیم به شعارهای تبلیغاتی ستاد انتخاباتی این دولت و ببینیم چه چیزهایی مطرح می‌کرد، به چند نکته پی می‌بریم؛ آن موقع آقای رییسی به طور ویژه مانور می‌دادند روی این که دولت روحانی اهلش نیست. ما می‌توانیم این کارها را بکنیم. می‌گفتند ما اگر بیاییم به طور ویژه کار می‌کنیم. یکی از همین شعارهای ویژه‌شان مساله مسکن بود. به کرات می‌گفتند که برای حل مشکلات بخش مسکن برنامه دارند و کار می‌کنند. حالا به جای اینکه باز پای دولت قبل را وسط بکشند و مقصر بدانند، بیایند آمار کارهای انجام شده و نشده‌ی خودشان را ارائه بدهند. بیایند بگویند چقدر مسکن ساخته‌اند؟ به جای تکرار همان شعارها، آمار بدهند. دو سال از عمر این دولت گذشت، بگویند به جای دو میلیون مسکن، دویست هزارتا واحد ساختیم. چرا انجام ندادید؟! گفتید ما می‌توانیم و انجام می‌دهیم. چرا نتوانستید؟»

موضوع دیگری که از نظر مبلغ، دولت ابراهیم رییسی پیش از تصاحب قدرت روی آن مانور داده بود، موضوع تورم بوده است: «در اواخر دولت قبل، دلار و ارز افزایش قیمت پیدا کرد، چقدر تخطئه کردند آن دولت مستقر را؟ الان چه دارند بگویند؟ تورم چقدر افسار گسیخته شده؟ نقدینگی که روی آن مانور داده می‌شد چه شد؟ نه تنها حل نشد که که وضع بدتر هم شده.»

از نظر مبلغ آمار و ارقام رییسی بویی از واقعیت‌های جاری وساری در جامعه نبرده است: « حرف‌های ایشان گویی دنیای متفاوتی با دنیای مردم دارد. به جای پاسخگویی در قالب آمارهای تبلیغاتی موضوع را پوشش داده و رد می‌شوند. به جای آن بهتر بود کارها و دستاوردها ی واقعی را بیان کنند. بگویند چرا در همه سال‌های بعد از انقلاب به طور مکرر بعد از هر چندین سال ثبات اقتصادی، یک جهش در ارز و دلار اتفاق افتاده. آخرین دوره ثبات هم از سال ۹۰ تا ۹۷ بود که ثبات داشتیم اما در سال ۹۸ نرخ ارز جهش داشت. طبق این قاعده می‌بایست چندین سال باز طول بکشد و بعد از یک مدت ثبات، دوباره با افزایش نرخ ارز روبرو شویم. اما این دوره ثبات را در دولت فعلی شاهد نبودیم.»

تفاوت رئیسی و خاتمی در عملکرد / معاون وزیر کشور خاتمی: چرا روحانی دستاوردهای دولت روحانی را به نام خود می‌کند؟

ثمر دولت قبل را به نام خود زدند

مبلغ همچنین با اشاره به این موضوع که این دولت همواره دولت قبل را تخطئه می‌کند، موضوع دیگر قابل نقد در سخنان اخیر رییس جمهور را در این دانست که با دستاوردهای دولت دوازدهم، برای دولت سیزدهم دستاوردسازی می‌کند: «با همه‌ی مشکلاتی که آن دولت هم داشت و قابل نقد بود اما بعضی از کارها را دولت قبل انجام داده بود و فقط چیدن میوه‌اش مصادف شده با روی کار آمدن این دولت. چرا به اسم خودشان تمام می‌کنند؟»

او موضوع تامین واکسن را مثال می‌زند: «در مساله واکسن، چقدر منت سر مردم گذاشتند درحالی که واقعیت‌ها نشان می‌دهد که در دولت قبل اما با وجود فشارهایی از طرف کسانی مثل همین وزیر محترم بهداشت، در رابطه با خرید واکسن اقدام کرد. واکسن در دولت قبل آماده شده بود و این خلاف انصاف و حاکی از نداشتن اعتماد به نفس است که نگویی دولت قبل این کار را کرده و ما هم ادامه دادیم و بخواهی همه را به اسم خود تمام کنی!».

مبلغ عضویت ایران در اجلاس شانگهای را نیز به عنوان مثال دوم خود می‌آورد: «عضویت ایران در شانگهای را دولت قبل کارهایش را انجام داد و فقط عضویت کامل انجام نگرفته بود. این را هم از دستاوردهای این دولت اعلام کردند!»

معاون وزیر کشور دولت اصلاحات ضمن تاکید بر تفاوت رییس جمهوری که از دل انتخاب رقابتی و انتخاب مردم بالا آمده با رییس دولتی که از دل مهندس انتخابات بیرون زده، خاطره‌ی جالبی برای تفاوت خاتمی و رییسی در دستاوردسازی برای دولت جدید تعریف می‌کند: «سال ۷۶ که آقای خاتمی رییس جمهور شدند. خط اول مترو تهران قرار بود افتتاح شود. اما چون از زمان دولت آقای هاشمی سالیان سال کار شده بود، آقای خاتمی گفتند چون زحمات اصلی این کار در دولت قبل کشیده شده، حتما آقای هاشمی افتتاح کنند. اگرچه با آن حماسه پرشوری که رخ داده بود اگر آقای خاتمی افتتاح می‌کردند، کسی اعتراضی هم نمی‌کرد و مترو به اسم دولت ایشان تمام می‌شد.»

بیشتر بخوانید:

رئیسی در گفت‌وگوی تلویزیونی:تورم ان‌شاءالله کاهش خواهد یافت

۲۱۶۲۱۱

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا